Някой ще ми обясни ли как може да бъде вдигнато ДДС-то на продукт, чието ДДС не е било намалявано?

Някой ще ми обясни ли как може да бъде вдигнато ДДС-то на продукт, чието ДДС не е било намалявано? Някой ще ми обясни ли как може да бъде вдигнато ДДС-то на продукт, чието ДДС не е било намалявано? 😳

И не стига, че тази „черна“ новина се върти от хълцащи от вълнение репортерки, ми как един не се сети да каже: „ДДС за бира и вино беше намалено САМО за ресторантьорите, но никога не е било намалявано в търговската мрежа.“

Ако сега ще го вдигат обаче – на 40% ли ще го направят? 😁😂

Остава и още една въпросителна: свалят ДДС на хляба на НУЛА процента. Ура! Победа! Ама този хляб се прави от суровини, които са с ДДС, с енергия, която е с ДДС, доставя се с транспортни фирми, които също слагат ДДС.

Ако искат поевтиняване на хляба, ДДС-то трябва да падне по цялата верига, иначе няма как да поевтинее. И ко праим сега?

Иначе един търговец каза: За хляба протестират, ама после купуват бира по 2,5 бутилката, пакет цигари за 6 лв и са доволни.

А, наздраве, докато още не са вдигнали ДДС-то на това, дето не му е вдигано 😉

Лияна Панделиева

Loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.