Оставиха в ареста обвиняемите за грабежа в Костинброд

По искане на Софийска окръжна прокуратура е наложена мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо извършителите на грабеж в Костинброд. Това съобщиха от пресцентъра на Апелативна прокуратура – София. Под ръководството на Софийска окръжна прокуратура се води разследване по образувано досъдебно производство за грабеж, извършен в гр. Костинброд. Около 3.00 ч. през нощта на 26 май 2020 г. двама братя били нападнати от група лица. Били им нанесени удари с бокс и електрошокова палка по главите и телата, а на единия от пострадалите бил порязан пръст на ръката. Отправени им били заплахи – „Казвай къде са парите, ще ти отрежа пръста“. Била им отнета парична сума от 300 лева и три мобилни телефона.

В хода на разследването, съвместно с Областната дирекция на МВР София, са били установени и задържани извършителите на грабежа – И.С. (на 51 години), Д.М. (на 40 години) и К.М. (на 30 години). С постановление на прокурор от Софийска окръжна прокуратура тримата са били привлечени в качеството на обвиняеми.

От направените справки е видно, че те са многократно осъждани. Понастоящем срещу К.М. има внесен в съда обвинителен акт от Софийска районна прокуратура за държане на наркотични вещества. По отношение на И.С. се водят наказателни производства в Районна прокуратура – Костинброд. След извършването на грабежа същият се е укрил и е бил обявен за общодържавно издирване, а впоследствие задържан. Прокурор от Окръжна прокуратура – София е внесъл в съда искане за определяне на мерки за неотклонение „задържане под стража“ спрямо обвиняемите. Съдът е приел доводите на държавното обвинение, че са налице изискуемите от закона предпоставки за тяхното задържане – обосновано предположение за авторството на престъпното деяние, предвиденото в закона наказание за него, реална опасност да извършат друго престъпление. Понастоящем извършителите на грабежа са в следствения арест.

Разследването по досъдебното производство продължава.

Източник: Факти.БГ

Сайта не носи отговорност за написаните коментари

Loading...

loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.