Оставката на Борисов не решава нищо. Ще дойдат други като него, ако не се научим да контролираме политиците

Оставката на Борисов не решава нищо. Ще дойдат други като него, ако не се научим да контролираме политиците

От вчера си мисля, че основният проблем на България са хората в нея.

Най-вече тези, за които мисленето е като тежка заразна болест и много внимават не само да не се заразят, ами и отдалеч да заобикалят мислещите.

В една група „Будно Габрово“ коментарите на видеото ми от вчера бяха в насока какво съм работила, откъде съм намирала свободно време, защо съм критикувала, без да предлагам нещо. Хора напълно неизвестни, но безкрайно доволни от себе си. Може и нищо да не са осмислили от публикацията, но вече изразили някакво мнение.

Други пък питат какво правя, освен да пиша, докато си пият бирата от дивана и се възмущават от мен, че критикувам. Най-вече мъже, които си примират да ми дават ценни указания как да преборя властта и незабавно готови да ми посочат грешките в мисленето, докато си назначават час за епилация.

Съжалявам за това, което ще кажа, но е истината. Моите публикации са насочени към мислещите и тези, които осъзнават положението в България. Липсата на интелект и елементарното качество да виждаш какво става пред очите ти, не могат нито да се поправят, нито да се направи каквото и да било.

Ако някой си направи труда да прочете всичко, ще разбере. Но публикациите, в които обяснявам какво трябва да се направи, каква да е системата, какво да се промени и какъв е редът за това, имат по десет харесвания и почти никакви коментари. Картинките с карикатури и кратки текстове обикновено пожънват буря от лайкове. Да, обидно, но това е положението. Най-мразим да мислим, нали?

Няма никого да водя и няма да свалям властта. Аз съм жена. Мислеща при това. Курбан за тези, които си лежат на диваните нямам намерение да ставам. А една промяна първо се прави от всички, и второ изисква организация и пари, и външна подкрепа, които към момента няма никой. Всички, които могат да го направят, изчакват благоприятен момент. Това е истината. Както вече многократно съм посочвала, революциите се правят в малки кабинети от хора, пушещи скъпи пури. Да, ако всички се вдигнем, ако всички сме недоволни, ако всички сме на улицата, те ще си нагласят нещата според нашето недоволство. Но ние предпочитаме миризливият и задушлив уют на собствения комформизъм.

И не съм и от БСП. Многократно съм посочвала, че БСП в този си вид и с наличието на Гергов и Станишев и още сюрия олигарси, не е алтернатива. Никоя партия в момента не е алтернатива и изборите това го доказаха. Стига сте се оправдавали с купуване на гласове и фалшифициране. Истината е, че не отидохте да гласувате!

Ако не осъзнаем всички, че промяна се прави не само от един човек, ако не осъзнаем КАКВО ТОЧНО трябва да направим след улицата, е безсмислено. Какво искате – да излезем на протест, да покрякаме, да покрякаме, да подскачаме, а след това да ни яхнат същите с нови муцуни?!?

Когато човек иска промяна, първо трябва да знае какво да промени. Тридесет години се смениха много политици. Затова оставката на Борисов и правителството му не решава нищо. Ще дойдат други като него, ако не се научим ДА ИЗБИРАМЕ И ДА КОНТРОЛИРАМЕ ПОЛИТИЦИТЕ!

И моите „писания“, както ги наричат някои, са насочени към тези, които това могат да го осъзнаят. На другите им оставят превъзходството да ме критикуват и да се почувстват велики в ограниченото си мислене! /Адв. Елена Гунчева, Фейсбук

Сайта не носи отговорност за написаните коментари

Loading...

loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.