От българско образование разбират всички – от лелката, миеща коридорите в училище, до таткото на двойкаджията! Затова е на този хал!

От българско образование разбират всички – от лелката, миеща коридорите в училище, до таткото на двойкаджията! Затова е на този хал!

От българско образование разбират всички – от лелката, миеща коридорите в училище, до таткото на двойкаджията, когото „ощетяват“ редовно.

Защо ли тогава резултатите са толкова лоши, а МОН, мине се не мине, измисли някоя нова гениална идея, от която… става още по-лошо.

Такъв ли е случаят с поредното решение на министерството, касаещо нов формат за изпитване на децата в 4-ти клас? Според него тазгодишната диктовка в края на годината ще бъде на аудиофайл.

Ето какво написа във Facebook учителката Мария Николова от Горна Оряховица:

„Как Министерството на образованието обмисля да наложи психически тормоз върху четвъртокласниците

Тези дни в учителските групи тук ври и кипи. Колегите, учители на децата в 4 клас, оживено и гневно коментират поредното и извънредно глупаво и бездушно чиновническо решение, свързано с новия формат на НВО тази година.

Какъв е пъкленият замисъл от МОН?

Указанията, свързани с новия формат, втрещяват учители с дългогодишен опит, минали през какво ли не. Тазгодишната диктовка да бъде на аудио файл. Някой си там чете диктовката с темп, с който децата не са свикнали. Нормално е да не успеят да запишат всичко и, както днес се изказа един мой колега, някои от тях да започнат да плачат, а други ядосано да си хвърлят химикалките.

Диктовката на аудио файл предполага, че във всяка стая е необходима съответната качествена техника, за да се чува ясно и достатъчно силно. Отсега знам, че навсякъде няма такава. Другата новост е, че и в стаите, където ще се провежда тазгодишното НВО ще има камери.

Масово колегите в 4 клас пробват такъв вид диктовка и споделят, че децата се затрудняват. Не прочетох един коментар, свързан с нормалност и спокойно записване.

Учителите са тревожни и отсега са под напрежение за най-голямата глупост в образованието до 4 клас. От няколко години сме на мнение този безсмислен изпит да отпадне, а те смениха един негоден формат с друг негоден. Освен това децата трябвало да се научат да пренасят отговорите си от един лист на друг, както е при учениците от 12 клас на ДЗИ.

И да почна да питам.

С вас ли, ЧИНОВНИЦИ, да се занимават колегите и децата в 4 клас? С вашите изключително неадекватни решения и изисквания ли да се съобразяват цяла учебна година или да работят с децата и за децата?

Абе, няма ли поне една учебна година от това министерство да се пръкне нещо човешко?

Вие не разбирате ли, че прилагате психически тормоз на доста малки и големи, намиращи се под покривите на българските училища?

И мога ли да знам какво точно ще постигнете и ще отчетете с новия формат? Несправянето и неуспехът на децата или докъде може да стигне вашата идиотия?

Добре че съм учител на 1 клас, защото ако моите деца трябваше тази година да участват в НВО, имаше да вземате да позволя диктовка на аудио файл.

Вие и вашата неадекватност сте ми ясни от много години, поради което не сте ми важни, колкото и да се смятате за такива. Но спокойствието на децата и техният комфорт са ми важни. Затова всяка учебна година влизам в челен сблъсък с всякакви персони, свързани с МОН.

МОН-ьо, пожелавам ти всички психолози и психиатри в България да обследват един по един онези, взели това решение, явно не на трезва глава! Родители, и вие сте на ход!“

Сайта не носи отговорност за написаните коментари

Loading...

loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.