Пловдивчани попаднаха в епицентъра на невиждана стихия (ВИДЕО)

Пловдивчани попаднаха в епицентъра на невиждана стихия (ВИДЕО) Пловдивчани, които живеят в един от най-добрите курорти в Европа – испанския Марбея, се озоваха в сърцето на невижданата стихия.

“Училищата и детските градини са затворени, голяма част от пътищата са прекъснати заради наводненията”, разказа Мария Иванова, която от 10 години живее в населеното място, цитирана от TrafficNews.
Заради опасност, тя е била извикана от училищните власти да прибере децата си от училище.

“Има проблем и с електрозахранването в района, такова бедствие тук не помнят”, казва още тя.

Двама души са загинали в неделя в наводнения, предизвикани от поройни дъждове в Коста дел Сол в Южна Испания. В района се очакват нови валежи.

Местните власти обявиха, че е имало над 600 инцидента, свързани с лошото време в областта. Малага и околните градове, включително луксозният курорт Марбея, са сред най-засегнатите. Жителите на Малага наброяват около 500 000 души.

Млада румънка е намерена удавена в сутерен на къща в Малага, пише dir.bg. Според местен вестник тя отседнала там поради липса на друго свободно жилище.

В Линеа де ла Консепсион, близо до Гибралтар, служител на електрическа компания загинал в колата си, която била отнесена от придошлите води, съобщи полицията.

Днес се очакват нови дъждове в района, където спасителните служби са получили над 1000 обаждания за един ден. Като предпазна мярка са затворени училищата в пет общини.

Вчера са били евакуирани с хеликоптери над 20 души, които потърсили убежище по покривите на къщите си или на колите си в Малага.

Движението на метрото в този туристически град бе прекъснато за кратко след наводняване на една от станциите.
Източник: blitz.bg

Loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.