Поголовното изсичане на гори от ГЕРБ оставя България без вода до 5 месеца… Изнесоха дървото в Гърция за трохи, България изсъхва

Поголовното изсичане на гори от ГЕРБ оставя България без вода до 5 месеца… Изнесоха дървото в Гърция за трохи, България изсъхваПоголовното изсичане на горите на България, което продължава вече 10 години (управлението на ГЕРБ), съпътствано от голята суша, което започна от края на Юли 2019 до момента, водят до изключително тежка водна криза за цяла България, а не само за Перник, който влезе в новинарски емисии на медиите.

Изсичането на горите, които основно бяха изнесени за дървопреработка към Гърция, а също и за западни преработвателни предприятия в България, които произвеждат ламинати и паркети, доведе до рязко намаляване на подпочвените води.

По този начин валежите и язовирите сами по себе си не са достатъчни да осигурят нужния обем водни ресурси.

Освен това, абсурдът, който се случва в България – във времена уж на “модерни” технологии – 75% от населението в градовете и 98% от населението в селата да се отоплява на дърва, при наличие навсякъде на електричество, а вече и на газификация – е особен род престъпление от страна на държавата, която го допуска.

Съвсем скоро ще е налице национална водна криза в цяла България, защото не е само язовирът, който захранва Перник, вода няма във всички язовири в цяла България.

Критично е нивото на водата в язовир Йовковци, който захранва Велико Търново и региона и може да стигне са между 3 и 5 месеца.

Критично ниско е нивото на язовир Жребчево, където водата ще достигне за максимум 4-5 месеца. Изключително ниско е нивото на високопланинският язовир Белмекен.

Много е ниско и нивото на язовир Студен Кладенец.

Дълго отлаганата реформа на начина на отопление, както и на управлението на водите – сега дават своите резултати.

Решението обаче няма да е лесно, освен ако Господ не изпради обилни дъждове, като проява на своята Милост. Но дали сме я заслужили?  / Заглавието е на informiran

Сайта не носи отговорност за написаните коментари

Loading...

loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.