Полша шокирана: Най-храбрия президент в ЕС – насред русофобска Варшава отхвърли санкциите срещу Русия…

Полша шокирана: Най-храбрия президент в ЕС - насред русофобска Варшава отхвърли санкциите срещу Русия...
Малко след като президентът ни Румен Радев приключи посещението си в Полша, медиите едва сдържали се, изригнаха.

„Що за храбрец са избрали българите? Насред русофобска Полша той се обяви за приятел на Русия“ – пишат водещи журналисти.
Припомняме, че Полша, заедно с Прибалтика, имат нещо като чудовищен комплекс от Русия, по исторически причини. Те са основния лобист за по-големи санкции, за повече НАТО, за въоръжаване и пр.
Действително, това точно там да обявиш санкциите за вредни и ненужни, е доста смела постъпка. Реално не го е правил дори Виктор Орбан, въпреки че иначе той стана първи приятел с Путин и дори получава щедри заеми от руски инвеститори.
От гледна точка на България, наистина санкциите са огромна глупост. Ние пряко губим от това, и нямаме никакви исторически причини да считаме тази загуба за приемлива. До момента обаче никой политик не е смеел да го изрази на глас. Нашият интерес винаги е подчинен на интереса на „големите началници“.
Български президент, насред Варшава, да защитава Русия, това вещае революция във верноподаническата ни политика. Може би страната ни започва да се пробужда и се ражда ново поколение политици, които наистина са българи…

Сайта не носи отговорност за написаните коментари

loading...