От последните минути: Путин с откровено признание за преврата в Турция!

От последните минути: Путин с откровено признание за преврата в Турция!
Президентът на Руската федерация Владимир Путин поздрави турския си колега Реджеп Тайип Ердоган и целия турски народ за това, че са успели да стабилизират ситуацията в страната им, предава РИА Новости.

„Разбираме, че в Турция не е най-доброто време сега, може би, за такива крупни мероприятия, защото неотдавна, ние знаем, тя преживя опит за държавен преврат.

Ние много внимателно и с тревога следяхме това, което се случваше в Турция. И искам да поздравя турския народ и президента Ердоган за това, че ситуацията остана под контрол. Много се радваме, че Турция се възстановява и желаем успехи“, заяви руският президент.

Това е първото посещение на високопоставен руски политик в югоизточната ни съседка след като турската армия свали руския изтребител през ноември 2015 г. Тогава Москва наложи санкции срещу Анкара. Месеци по-късно Ердоган се извини и двустранните отношения се затоплиха.

Путин е в Истанбул заради Международния енергиен конгрес. Той произнесе реч пред участниците във форума: „Светът търси все повече и повече нефт и газ, и ние смятаме да се възползваме от това“.

Според него почти 2 млрд. души по Земята нямат достъп до елементарни блага на цивилизацията като ток, топлина и вода.

Loading...

„Нашата задача е да вдигнем енергийните бариери, за да могат и най-бедните хора по света да се възползват от тези постижения“, допълни той.
Източник: blitz.bg

Сайта не носи отговорност за написаните коментари

loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.