Построихте фитнеси по опустелите села да усвоявате европейски пари, но нямате пари да поддържате училище

Ден след като Онуй Илитератното се фоткаше пред строеж на ново училище и нагъваше баклавата на хората, се оказа, че едно училище се открива, десет се закриват.

Училището в с. Михово, Петричко, се закрива, защото нямало достатъчно деца.

Държавата, в която управляват илитератите, бягали от училище, няма нужда от ученици и училища.

Няма нужда дори от българи.

В Япония има гара и влак само за една ученичка. Толкова високо империята на слънцето оценява образованието. В България са закрити над 1000 училища за петнадесет години. А едно село без училище умира. Там повече деца не се раждат и не играят. Там хора не се връщат. И само чакали остават по местата, където е имало детски глъч и уроци.

Построихте фитнеси по опустелите села да усвоявате европейски пари. Но нямате пари да поддържате училище. Защото от там не може да се краде, нали?

А истината е още по-жестока – на вас ви трябва прост, необразован, лесно манипулируем народ. За да може да ви търпи и да ви се радва. Защото вие интелигентни хора не понасяте. Впрочем……и те не ви понасят. И са заплаха за вас.

В държавата на илитератите простотията е на пиедестал. А училищата – свърталища на бъдещата опозиция.

Адв. Елена Гунчева, Фейсбук

Източник: Bultimes

Сайта не носи отговорност за написаните коментари

Loading...

loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.