Предполагаемият организатор на диверсията в Крим отговори на обвиненията

Предполагаемият организатор на диверсията в Крим отговори на обвиненията

Владимир Сердюк, който по-рано медиите посочиха като организатор на операцията за саботаж в Крим, отрича всякакво участие в нея, съобщи Газета.ru в неделя (14 август).

Сердюк каза, че няма отношения с главното управление на Министерството на отбраната на Украйна и добави, че единствената истина, която са написали в медиите, е била името му и факта, че е служил в 37-и батальон.

„Нито с разузнаването, нито със спецслужбите имам отношения. Нямам и няма да имам. И не искам, защото не притежавам никакви познания или опит“, каза Сердюк, отбелязвайки, че е шокиран от публикациите за него.
По-рано информирани източници съобщиха, че организаторът на диверсията в Крим е сътрудник на агенцията по разузнаването към Министерството на отбраната на Украйна Владимир Сердюк.

В сряда Федералната служба за сигурност (ФСБ) заяви за задържането на полуострова на украинска диверсионна група, която, по данни на руските спецслужби, е планирала да извърши бомбени атентати на територията на Русия. От ФСБ уточниха, че по време на операцията по задържането на заподозрените са загинали сътрудник на ФСБ и руски военен.

Президентът на Украйна Петро Порошенко от своя страна нарече обвиненията на Русия по адрес на Украйна за подготвянето на атентати в Крим нелепи и цинични. При това украинският лидер нареди да бъдат приведени в повишена бойна готовност всички части на Въоръжените сили на Украйна в районите на границата с Крим и край Донбас.
Източник: bg.rbth.com/

Loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.