Президентът: Решенията за националната сигурност не трябва да са единствено в ръцете на политици (ВИДЕО)

Президентът: Решенията за националната сигурност не трябва да са единствено в ръцете на политици (ВИДЕО)
„България устояваше на бурите и се възраждаше.

И в най-тежки времена българският войник винаги е бил последната и самоотвержена преграда в защита на отечеството.

Българската армия посвети поколения в родолюбие и всеотдайност и се утвърди като символ на държавност и доблест“, каза държавният глава Румен Радев по повод Деня на храбростта и празник на Българската армия – 6 май.

„След десетилетия на експерименти, на съкращения и недоимък, българската армия пое по дългоочаквания път на модернизация.

Съвременно въоръжение ни е крайно необходимо, но то трябва да се придобива при рационални и ясни критерии и процедури, при единен подход към видовете въоръжени сили.

Затова решенията за националната сигурност не бива да се оставят единствено в ръцете на политици“, категоричен беше Радев.

efekt 2

„Уважаеми военнослужещи, благодаря ви, че независимо от предизвикателствата, продължавате да отстоявате каузата България с професионализъм и всеотдайност.Нека Свети Георги Победоносец ви закриля.

Драги ветерани и войни от запаса и резерва, приемете моята благодарност за достойната ви служба в редовете на българската армия.

Нека вашето себеотрицание и преданост към родината бъдат пример и за следващите поколения“, продължи той.

„Днешният ден 6 май е по-различен. Днес няма да има парад и гражданите няма да видят своята армия на площада и в небето.

Но нашите военнослужещи отново са на своя пост и ще демонстрират своите умения. Нека бъдат уверени, че нашата признателност към тяхната рискова дейност и високо отговорна мисия, е искрена и непреходна“, каза още Радев.

„6 май е и Ден на храбростта, която всеки българин носи дълбоко в сърцето си като скъп завет от горди и непреклонни предци.

Успешно поколение и достоен живот не се постигат със страх и примирение, а със сила и дързост. Нека днес да почетем онзи, който изрича истината и не се примирява с произвола.

Скъпи млади българи, вие ще трябва да успявате там, където ние днес не успяваме. Бъдете дръзки и помнете, че във вас тече кръвта на поколения смели българи“, допълни президентът.

„Скъпи сънародници, пожелавам ви светъл християнски празник. Честит Ден на храбростта!“, завърши Румен Радев. / novavest.bg

Сайта не носи отговорност за написаните коментари

Loading...


loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.