Проф. Атанас Семов: Загубихме 1/3 от населението си през последните 30 години

Проф. Атанас Семов: Загубихме 1/3 от населението си през последните 30 години
На 10-ти ноември един лош режим беше сменен с един разсипателен режим.

Това каза в студиото на „Денят започва с Георги Любенов“ по БНТ проф. Атанас Семов, преподавател по право на ЕС и член на Конституционния съд.

„Нашата демокрация от последните 30 години доведе до състояние, което загубихме 1/3 от населението си. Няма такъв феномен в друга държава, изминаваща прехода.

Няма нужда от друга присъда, освен тази. Това е достатъчно доказателство.

Имиграцията продължава, млади българи продължават да напускат страната, посочи гостът по повод 10-ти ноември.

По думите му има драматично негативни тенденции в развитието на България през последните 30 години.

efekt 2

“ Имаме поне 4-5 негативни тенденции – демографската катастрофа, редом с нея е застаряването на населението. В България един работещ издържа 1,6 неработещи.

След 10 години това означава пълен разпад на социалната система. Образованието е в пълна катастрофа. Чудесно е, че с е повишиха заплатите на учителите. Странно е, че един начален учител получава повече от един университетски преподавател“, каза още проф. Атанас Семов.

Проф. Семов каза, че 10-ти ноември само формално е донесъл демокрацията.

Сайта не носи отговорност за написаните коментари

Loading...


loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.