Путин възмутен: Някои региони в Русия са 43 пъти по-бедни от други!

Путин възмутен: Някои региони в Русия са 43 пъти по-бедни от други!
Общите доходи на най-богатите и най-бедните региони в Русия се различават не един и два, а цели 43 пъти

А ако съпоставим наистина най-богатите с най-бедните, то разликата отива към стотици пъти, каза руският президент Владимир Путин, цитиран от Блокнот.

Вчера той обърна внимание на огромната разлика в икономическото развитие на различните региони в най-голямата страна в света.

Според него много спешно трябва да започне да се обсъжда въпросът как да се направи регионалната политика по-добра, ефективна и да се отстранят препятствията, възпиращи развитието на регионите.

В момента в страната има 14 богати региона, които наливат в хазната много повече пари, отколкото получават и така на практика изхранват останалите 70, но и това се оказва недостатъчно, за да има някакво относително равенство.

Превод: БЛИЦ

Loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.