Радев: България активно подкрепя инициативата „Един пояс, един път“ и платформата „17 +1“

Радев: България активно подкрепя инициативата „Един пояс, един път“ и платформата „17 +1“България активно подкрепя инициативата „Един пояс, един път“ и платформата „17 +1“ за сътрудничество между Китай и държавите от Централна и Източна Европа.

Това каза президентът на Република България Румен Радев по време на среща с представители на водещи китайски компании, участващи в изпълнението на международни стратегически проекти в рамките на инициативата „Един пояс,един път“, предаде Агенция „Фокус“.

Президентът добави, че не е случайност, че в България се открива глобалният център за партньорство по инициативата.

„Ние отчитаме, че най-важният фактор за развитие на тези инициативи е транспортната свързаност между Китай и Европа“, добави държавният глава.

„Географското и стратегическо положение на България определя най-краткият и изгоден път в тази транспортна свързаност.

Убеден съм, че със съвместни усилия може да развием тази необходимост за инициативите инфраструктура в България по възможно най-бързия и добър начин в съответствие с принципите и правилата на ЕС“, добави още Румен Радев.

Президентът изрази готовност да изслуша инвестиционните намерения и планове: „Надявам се на конструктивна работа с българското правителство“, каза още той.

Сайта не носи отговорност за написаните коментари

Loading...

loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.