Радев: Надявам се, че правителството няма да ни превърне в полицейска държава

Радев: Надявам се, че правителството няма да ни превърне в полицейска държава
„В последните дни правителството предприе полицейски мерки срещу протестиращите граждани.

В опитите си да избегне поемането на политическа отговорност, изпълнителната власт въвлича силите на реда в конфликт с хилядите протестиращи българи. Цената плащат онези, които настояват за законност, и редовите служители на реда“.

Това написа президентът Румен Радев във Фейсбук.

„Противопоставянето на частни охранители на граждани и журналисти издава природата на сегашната власт и е още един аргумент за гражданското недоволство срещу нея“, посочва държавният глава.

„Готовността да се жертва гражданският мир в името на политическото оцеляване е безпрецедентен за българския преход акт на политическа ескалация. След месец на протести в цялата страна и зад граница е очевидно, че става въпрос не за моментно или ограничено по мащаб недоволство, а за масово отхвърляне на сегашната мафиотизирана система. Тя бе международно осветлена от световните медии. Кризата на българската демокрация не може да бъде решена, а само задълбочена с полицейски и репресивни мерки“, категоричен е Радев.

„Оставката на кабинета и тази на главния прокурор са първите стъпки към завръщането на България в руслото на закона и към демократичните процедури, без които днешната остра криза не може да бъде решена.

efekt 2

Репресиите срещу несъгласните не могат да върнат доверието във властта“, завършва публикацията на президента.

„Най-важното е да няма полицейско насилие“.

Това каза по-рано президентът Румен Радев, който разговаря с граждани пред сградата на „Дондуков“ 2, предаде БНР.

„Аз няма от какво да се страхувам. Какво да ме притеснява? Какво ще стане довечера?

Най-важното е да няма полицейско насилие. Надявам се, че правителството няма да се компрометира и да се превърнем в полицейска държава“.

Сайта не носи отговорност за написаните коментари

Loading...


loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.