Разкритията на Божков предполагат присъди по върховете на властта

”В момента Божков, с право или не, се държи не като обвиняем, а като обвинител.

Той обвинява поименно депутати и министър.

Той сътрудничи в момента на Следствието. Разказва и помества доказателства”.

Това каза пред БНР журналистката Анна Заркова – автор на много книги за българския преход. Според журналистката Божков посочва пътища и магистрали, по които разследващите могат да вървят.

„Разследванията касаят корупционните схеми и предполагат издаване на присъди по високите върхове на властта“, заяви Заркова и добави, че няма недосегаеми, а има недосегнати.

„Отдавна стана традиция разследванията за мафията у нас да текат по телевизиите под формата на някакви многосерийни филми“, смята тя.

Журналистката определи разкритията на обвиняемия бизнесмен Васил Божков като част от този сериал: „Ако приемем, че наказателното преследване срещу бизнесмена Божков – с неговите рекордни 18 обвинения – не е просто поредната серия от сериала „Богатите също плачат“, а заслужава отделен сериал, можем да го наречем, примерно „Подигравка с властта“ или „Презрение към властта“, коментира Заркова.

Журналистката изказа съмнение, че главният прокурор като казва, че е гледал сериала „Божков“, вероятно има предвид, че вече е гледал „сериите с Цветан Василев от същия сериал“, но това са различни сериали: „Сериалът „Божков“ и сериалът „Цветан Василев“ показват плачевното състояние на държавата ни. Много зависи какъв ще е реалният им финал“.

По думите ѝ подигравката, която си позволява Васил Божков с властта, напомня на напълно сринатото доверие в институциите в държавата: „Затова изходът от сериала е важен, защото или ще укрепи доверието в българските институции, или ще срине това доверие съвсем“, категорична беше Заркова.

Тя прогнозира продължителност на сериала „Божков“, въпреки че се внушава на обществото да не му се обръща внимание, защото бизнесменът е обвиняем, но според нея има вероятност в бъдеще той да се окаже и „доказано невинен“, каквито се оказаха много бизнесмени, депутати и министри.

Източник: actualno.com

Източник: Bultimes

Loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.