Разпространи до всички! Гордост за БЪЛГАРИЯ! Кубрат Пулев е новият крал в тежката категория, след като победи американеца Кевин Джонсън

Разпространи до всички! Гордост за БЪЛГАРИЯ! Кубрат Пулев е новият крал в тежката категория, след като победи американеца Кевин Джонсън
Звездата на България в професионалния бокс Кубрат Пулев победи коравия американец Кевин Джонсън и защити интерконтинентална си титла на Световната боксова асоциация (WBA)

Така Кобрата е новият официален претендент за световната титла на Международната боксова асоциация (IBF), която ще бъде решена в мегасблъсъка Антъни Джошуа – Владимир Кличко.

ПЪРВИ РУНД

Джонсън започна предизвикателно с кръстосания си гард, типичен за американската школа, като опитваше да измерва дистанцията с леви прави във въздуха. Първите опити на Кобрата попадаха в ръкавиците на опонента му, а 2 минути преди края Джонсън вкара тежък десен прав, а след това и ляв. Все пак, Пулев се окопити и също с дясната си ръка прати главата на американеца в паната на ъгъла на ринга. Двамата не записаха чисти удари до края, но Джонсън определено показа, че не е просто турист в България.

ВТОРИ РУНД

Пулев започна да парира ударите на Джонсън, но изяде едно ляво кроше, като във втората част на рунда започна да се окопитва и да притиска съперника си в ъгъла и до въжетата. Кобрата не можеше да се похвали с много попадения и чисти удари, но пък и американецът повече хабеше енергия с опитите си за крошета и ъперкъти, отколкото да притеснява българина.

ТРЕТИ РУНД

efekt 2

Джонсън започна да стои предимно до въжетата заради пресата на Пулев, а и получи тежки десни крошета, като вече и гардът му съвсем изчезна и стана безполезен срещу комбинациите на Кобрата. Българинът този път притисна достатъчно Джонсън и му нанесе доста удари, като макар на свой ред да получи няколко крошета с непълен контакт, завърши рунда с предимство.

ЧЕТВЪРТИ РУНД

Левият прав на Кубрат влезе в чудесна употреба в началото на частта, а Джонсън все по-често навеждаше главата си, но ставаше мишена на ъперкътите на българина. На контраатака обаче Кинг Конг продължи да бъде опасен и да отчита попадения, макар и не особено опасни и пласирани в тялото. Американецът усещаше, че енергията му се изчерпва и търсеше заключителен удар. В последните 90 секунди от рунда нямаше почти удари, но Пулев се отчете с ляв прав и дясно кроше, докато Джонсън нацели още два пъти тялото на българина.

ПЕТИ РУНД

Джонсън откри сметката си в петия рунд с ляв прав и дясно кроше, което изненада Кобрата, но пък отговорът бе красноречив – тежко ляво кроше на Кобрата в главата на американеца. Последваха няколко ъперкъта в целта, докато Джонсън пак бе притиснат в ъгъла, както и смразяващо дясно кроше. Американецът отново заложи на пасивността и все пак оцеля без сериозни поражения до края на рунда, освен още един ъперкът – Пулев взе и тази част.

ШЕСТИ РУНД

За първи път в мача рундът се проведе основно в центъра, като Кубрат отново изпусна инициативата, изчаква прекалено и получи тежко дясно кроше в главата. Все пак, две-три леви крошета на Кобрата доведоха до време от съдията за почивка на Джонсън, който все повече започваше да залага на клинчове и забавяне на темпото. В последните секунди Пулев вкара две крошета, колкото поне да наклони везните в своя полза.

СЕДМИ РУНД

Джонсън до толкова вече нямаше сили, че в един момент дори застана в ъгъла по собствено желание с ръце настрани, като продължаваше да търси всеки шанс за почивка. Той за първи път почти не пласира удари в целта, а Пулев все пак се отчете с няколко отлични попадения с леви прави и десни крошета.

ОСМИ РУНД

В първата минута на рунда Кобрата отбеляза два леви прави, но крошетата с дясна ръка и опитите му за комбинация не се получаваха. Джонсън обаче съвсем спря да се движи и получи още десни крошета и ъперкъти, като изобщо не изглеждаше да може да се противопостави на българина и само навеждаше главата си. Въпреки че бе гроги, Джонсън оцеля в рунда, но той отиде убедително на сметката на Пулев.

ДЕВЕТИ РУНД

Джонсън отново впечатляваше със здрава брадичка в началото на деветата част, като не го повалиха дясно кроше и леви прави. Американецът продължаваше да се навежда и да не може да се измъкне от ъгъла, където бе лесна мишена за купищата удари на Кобрата. Интересното бе, че съдията Тери О’Конър продължаваше да толерира постоянните навеждания на Джонсън, с което той откровено бавеше играта и не позволяваше да има чист бокс.

ДЕСЕТИ РУНД

О’Конър подразни публиката в началото на десетия рунд, когато направи предупреждение на Кобрата, което бе смехотворно, при положение че Джонсън стоеше наведен постоянно в ъгъла. Пулев все пак успя да го извади от ъгъла и почна да налага безмилостно американеца, който изглеждаше все по-зашеметен и неспособен да се съпротивлява. Джонсън имаше проблем със затвореното си око, което щеше неминуемо да му донесе още неприятности впоследствие.

ЕДИНАДЕСЕТИ РУНД

Клинчовете отново бяха основният коз на Джонсън, който изтърпя и този рунд без да падне, въпреки че отново получи канонада от разнообразни удари.

ПОСЛЕДЕН РУНД

Американецът кимаше одобрително и предизвикателно на ударите на Кобрата, които един след друг попадаха в целта в последния рунд. За съжаление обаче той така и не падаше и продължаваше да понася стоически наказателната акция на Пулев, а и печелеше време в изпипания стил с клинчове и навеждания. Хубавите крошета на Кобрата продължиха и в крайна сметка последният гонг узакони края на мача и победата на българина.

Източник: newsbp.com

Сайта не носи отговорност за написаните коментари

Loading...


loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.