Румънските медии гръмнаха! Монтана, Видин и Враца искат да се присъединят към Румъния

Румънските медии гръмнаха! Монтана, Видин и Враца искат да се присъединят към Румъния Румънските медии подхванаха новината, че три български области искат да се отделят от България и да се присъединят към Румъния.

Причината: корупцията в нашата страна.

Новината съобщи пред Нова тв Борис Каменов, инициатор на протеста и на подписката за отделяне на Монтана, Видин и Враца.

„Жители на три области в България искат съюз с Румъния: „Ние не трябва да бъдем участници в корупцията“. Това гласи заглавието на Медияфакс (Mediafax).

Гражданите на три окръга в Северозападна България, недоволни от коруцията в страната си искат да получат автономия или да се обединят с Румъния, цитира Mediafax инициаторът Борис Каменов.

Медията припомня и думите му, че гражданите на трите области не искат да участват в корупцията и жителите на Северозападна България винаги са се борили за „истинска демокрация“.

На въпрос защо точно към Румъния искат да се присъединят трите области, „Каменов отговори без колебание, че румънската съдебна система е по-ефективна“.

Каменов е представен като лидер на сепаратисткото движение в окръзите Монтана, Видин и Враца.

На въпроса пък дали движението има прилики с Каталуния, Mediafax цитира думите му, че Северозападна България се нуждаела от „мъж като Пучдемон“.

Информация за подписката е публикувана в почти всички румънски медии – Antena 3, Realitatea, Evz.ro и други. / Епицентър.бг

Loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.