Русия и България се разбраха

Русия и България се разбраха
Русия и България се разбраха

Има комисия създадена от Русия и Българи, която да .
НЕОЧАКВАНА ДОГОВОРКА ВЗРИВИ МЕДИИТЕ! БЪЛГАРИЯ И РУСИЯ СЕ РАЗБРАХА ЗА…
Българската и руската страна създават съвместна работна група, която да разгледа възможните варианти по проекта „Белене“ след решението на международния арбитраж в Женева.

За това се договориха министърът на енергетиката на Теменужка Петкова и представители на ръководството на Държавната корпорация за атомна енергия на Руската Федерация „Росатом“.

Предстои експертите да започнат работа, за да се стигне до изгодно и за двете страни решение в максимално кратки срокове.

Двете страни бяха категорични, че отличното сътрудничество между АЕЦ Козлодуй и руската компания „Росатом“ ще продължи.

Министър Петкова подчерта, че благодарение на добрата съвместна работа, процесът по удължаване живота на 5-ти и 6-ти блок на българската атомна централа ще завърши успешно.

Всички дейности в АЕЦ Козлодуй се изпълняват по график.

По този начин България ще може и през следващите години да задоволява 32% от потребностите си от електроенергия от атомната централа.

Петкова подчерта, че българската страна високо цени коректността в съвместната работа.
Източник: tazisutrin.info

 

Сайта не носи отговорност за написаните коментари

Loading...

loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.