Русия ни хока заради Паметника на съветската армия

Русия ни хока заради Паметника на съветската армия Русия е изпратила нота до българското Министерство на външните работи с искане за разследване на случай на вандализъм спрямо Паметника на съветската армия в София

Това съобщи говорителката на руския външен министър Сергей Лавров – Мария Захарова.

В нощта срещу 30 юни в основата на монумента се появи надпис с червена боя, обвиняващ БКП в тероризъм.

“Във връзка с инцидента посолството ни в София изпрати нота с настояване на обстойно разследване и привличане под отговорност на виновните лица и предприемане на действия за привеждането на мемориала в нормалния му вид”, каза тя.

Захарова отбеляза още, че разчита официалните власти в България да предприемат мерки за недопускане в бъдеще на осквернявания по отношения на паметника “на общата история на Русия и България”.

“Формата на оскверняване свидетелства за противоправния характер на постъпката, както и за низкото морално и културно ниво на хората, които са сторили това”, добави Захарова.

По думите й посегателството е израз на вътрешнополитическите разногласия в българското общество.

“Предполагаме, че вътрешнополитическите разногласия в страната – член на ЕС и НАТО, трябва да бъдат предмет на публични дискусии, а не на хулигански актове. Има други форми на протест. Който иска може да разпъне транспаранти, да отстоява правата на една партия, да критикува друга – за това има законни средства”, заяви тя.
Източник: informiran.net

Вижте истината за паметниците у нас:

Шокиращо! България е първа по поругаване на паметници +ВИДЕО

Loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.