Рускоговорящи йеховисти налазиха Варна

Рускоговорящи йеховисти налазиха Варна Чужди граждани провеждат религиозна агитация във Варна. Представители на „Свидетели на Йехова” от месеци предлагат изобилие от безплатни списания и брошури на руски език в центъра на града.

По акцента и външния вид си личи, че религиозните пропагандатори са руснаци.Често те избират района до Държавния архив, на метри от Варненската и Великопреславска митрополия и Катедралния храм, съобщава “Фокус”.

Все по-често печатни материали се предлагат от членове на „Свидетели на Йехова“ и по улиците или по домовете на хората.

Мъже и жени с книги в ръка спират минувачите по основни пътни артерии в града и им подават библии.

Брошурите обикновено са поставени на специални колички, а хората, които ги предлагат, бързо и необезпокоявано могат да се преместят на друго място.

Част от надписите върху брошурите са на руски език и гласят: „Исус Христос наистина ли е съществувал”, „Как се е появил животът“, „Добра вест от Бога“ и „Пробудете се!“. На някои от тях е изписан и сайт в интернет.
Източник: blitz.bg

Loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.