САЩ с нов унищожителен доклад за България: Корупцията е на всички нива на управлението

САЩ с нов унищожителен доклад за България: Корупцията е на всички нива на управлението Тежките условия в затворите и арестите са посочени на първо място сред най-значимите проблеми на България в новия доклад на Държавния департамент на САЩ за състоянието на човешките права в страната ни.

Това предаде БНР.

Докладът съдържа анализ на положението в България през 2017 година. В документа се констатират сериозни проблеми като липса на независимо правосъдие, корупция на всички нива на управлението, трафик на хора, както и насилие срещу етнически малцинства.

Държавният департамент отчита още, че българските власти са предприели мерки за осъждане и наказание на служители от силите за сигурност, нарушили човешките права, но действията им са недостатъчни и безнаказаността остава проблем.

Парламентарните избори в България през март миналата година преминаха без каквито и да било сериозни нарушения според оценката Централната избирателна комисия, се посочва все пак нещо положително в доклада.

Държавният департамент припомня, че и според международните наблюдатели изборите в България са били свободни и честни въпреки някои недостатъци.

Гражданските власти поддържаха ефективен контрол върху силите за сигурност, гласи друга положителна констатация в доклада, публикуван на сайта на американското външнополитическо ведомство, съобщи БТА. / Дир.бг

Loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.