След края на КСНС Радев подхвана бруталните убийства, разтресли страната през последните дни

След края на КСНС Радев подхвана бруталните убийства, разтресли страната през последните дни
Обединихме се около позицията, че председателството на Съвета на ЕС е голяма отговорност, но предоставя значителни възможности на България в няколко много важни направления.

На първо място, това е ефективното ръководство на процесите на изграждане на общата европейската отбрана в лицето на България като председателстващ на ЕС, на следващо – на следващо място – повишаване на сигурността и общата перспектива на Западните Балкани.

Това заяви президентът Румен Радев след края на заседанието на Консултативния съвет за национална сигурност.

„България трябва да излезе с ясни предложения. Обединихме се, че трябва да има ускорено приемане на мерки, които да идентифицират всички тези области, проекти, научни звена, предприятия.

От съществена важност е в качеството си на председатели на Съвета на ЕС да покажем, че можем да изпълняваме ефективно тази роля. Затова трябва да покажем, че планираме нашата отбранителна политика по европейски образец.

Приветствам българското правителство, че прие национален план за нарастване повишаване на разходите за отбрана на 2% от БВП. Този план е много важна основа, на който да градим нашите отбранителни способности“, каза още Румен Радев.

„Извън темата на КСНС, обсъдихме тревожното натрупване на тежки криминални престъпления. МВР полага всички усилия за разкриването им”, добави той.

„Обединихме се около позицията, че е необходима още по-голяма координация между институциите, и усъвършенстване на модела за борба с престъпността, за да бъде гарантирана сигурността на българските граждани”, каза в заключение президентът.

БЛИЦ припомня, че президентът Румен Радев проведе вчера на „Дондуков“ 2 работна среща с министъра на вътрешните работи Валентин Радев и главния секретар на министерството Младен Маринов.

Loading...

Срещата се проведе по инициатива на държавния глава. Това съобщиха от пресекретариата на президентството. / blitz.bg

Сайта не носи отговорност за написаните коментари

loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.