Стана ясно кой е строителят, който се строполи на земята и издъхна пред очите на колегите си в Благоевград

Стана ясно кой е строителят, който се строполи на земята и издъхна пред очите на колегите си в Благоевград
Строителният работник на фирма „Никострой-5“ Иван Цонев е мъжът, който вчера издъхна по време на работа в района на „Арена парк” в Благоевград

Трагичният инцидент станал на строителен обект на ул. „Даме Груев“ по време на наливане на бетон. На 61-годишния работник изведнъж му прилошало, след почивка станал, направил няколко крачки и паднал.

Колегите му реагирали незабавно и подали сигнал на тел. 112. Въпреки бързата им реакция мъжът починал. На място пристигнали екипи на полицията, следи от насилие не са установени, съобщава struma.bg.

Според медиците се касае за настъпила остра сърдечносъдова и дихателна недостатъчност, най-вероятно причината е инфаркт. Директорът на Областната инспекция по труда в Пиринско Славянка Симиджийска-Яновска каза, че  е информирана за случая.

„На мястото на обекта е извършена проверка от колеги, установено е, че не се касае за трудов инцидент, а за естествена смърт, сигналът е подаден около 14,00 ч.

Починалият работник е имал трудов договор във фирма „Никострой-5“ ООД с управител Николай Стоев, не съм запозната дали е имал здравословни оплаквания”, каза Яновска. Само преди две седмици на същия обект стана инцидент с 35-годишния строителен работник Иван Стоянов от село Каменица, община Струмяни.

И той пострада по време на наливане на бетон и получи комбинирани наранявания, счупен прешлен и гръдна контузия, проведено му бе лечение в реанимация на благоевградската болница.

Loading...

Тогава работникът държал тръбата на бетон помпата и я насочвал към определеното за изливане на бетона място, но се образувало запушване и от силното налягане е изхвърлен на близо 3-4 метра от мястото. Служители от ОД на МВР – Благоевград също са информирани за трагичния инцидент.
Източник: blitz.bg

bulpress tv

Сайта не носи отговорност за написаните коментари

loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.