Терористите спряха настъплението си край Палмира заради големи загуби

Терористите спряха настъплението си край Палмира заради големи загуби

Продължават опитите на отряди на ИД да отблъснат правителствените сили от газовите полета в района на Палмира в провинция Хомс, разказал местен източник на „Русская весна”.

На 10 септември терористите в продължение на 10 минути подложили на минохвъргачен обстрел опорен пункт на народното опълчение югоизточно от Шаерските полета.

Минохвъргачната група е засечена от разузнаването и по нея е нанесен унищожителен удар от система за залпов огън „Град”.

През нощта срещу 11 септември около 70 терористи при поддръжката на два танка Т-62 и под прикритието на минохвъргачна батарея отново атакували позиции на опълченски отряд, който бил принуден да се изтегли на запасни позиции.

На помощ пристигнала бронирана група на правителствените войски.

В резултат на координираните действия, над половината атакуващи терористи (над 40 души) са убити, почти всички останали са ранени и са отстъпили, унищожен е един танк.

Превод: БЛИЦ

Loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.