Този президент не е удобен на управляващите, те искат подчинен като Плевньо

Този президент не е удобен на управляващите, те искат подчинен като Плевньо

Доживяхме в ХХI век президентът да бъде подслушван.

Този президент не е удобен на управляващите, те искат подчинен президент, какъвто беше предходният, коментира Георги Свиленски в сутрешния блок на БНТ.

“Вотът на недоверие постигна своята цел. Първо, задействаха се контролните и регулаторните органи в държавата. Второ, екологичното министерство започна да променя наредбите, свързани с отпадъците, които три години не са пипани, след като е приет законът.

Трето, след 60 наши въпроса по кризата с водата в Перник, след заявката за вот на недоверие, управляващите се размърдаха да започнат да решават проблема, който не е само в Перник. Това са следствията от внесения от нас вот. Спечелихме и обществената подкрепа”. Това заяви зам.-председателят на ПГ “БСП за България” Георги Свиленски пред БНТ.

“След този вот на българските граждани трябва да им е ясно кое е управляващото мнозинство – ГЕРБ, Обединени патриоти, “Воля” и независимите, по правилник, а иначе завсими депутати”, добави той.

efekt 2

“С декларацията си в парламента ние защитихме държавността, защитихме Конституцията и това в България да се спазват законите. Дадохме пример с президента – доживяхме в ХХI век президентът да бъде подслушван”, каза още Свиленски.

Според него от действията на прокуратурата е станало ясно, че този президент не е удобен на управляващите и непрекъснато ще бъде атакуван заради това, че си позволява да коментира и да изказва мнение по различни наболели за обществото въпроси. Според Свиленски управляващите в България искат подчинен президент, какъвто е бил предходният.

Георги Свиленски се обяви в подкрепа на протестиращите ресторантьори и хотелиери. “Техните искания вече сме ги поставяли в парламента”, каза той.

Сайта не носи отговорност за написаните коментари

Loading...


loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.