Токът на депутатите ни струва по 1000 лева на ден

парламент34

Средно около 1000 лв. на работен ден излиза на българските данъкоплатци електрическата енергия, която депутатите и администрацията на Народното събрание разходват. Това става ясно от обявена от парламента поръчка за възлагане доставката на електроенергия с ниско напрежение, предаде БГНЕС.

Прогнозната стойност на поръчката за осигуряване на ток за нуждите на Народното събрание в София, която ще бъде сключена с доставчика “ЧЕЗ Електро България”, възлиза на 260 000 лв., без ДДС, което прави около 1000 лв. на ден от понеделник до петък, без в това да влизат 104-те съботи и недели.

Още 79 000 лв., без ДДС, обаче плащат данъкоплатците за доставка на електроенергия на друг оператор “ЕВН България Електроснабдяване”. Тези средства са за доставка на ток за нуждите на почивната станция на Народното събрание във Велинград.

Loading...

Източник: http://webnovinar.com/

Сайта не носи отговорност за написаните коментари

loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

bulpress tv