Тричасова спецакция в Бургас разкри неподозирани неща за ъндърграунд средите

Тричасова спецакция в Бургас разкри неподозирани неща за ъндърграунд средите 37-годишният бургазлия Кристиян Ставрев е собственик на апартаментите на ул. „Ген. Гурко” 39 в центъра на Бургас, където вчера полицаи от Пето РУ разбиха нарколаборатория и депо за крадени вещи.

На място освен криминално проявения Кристиян са заловени още обявените за общодържавно издирване Пламен Желев – Авантажа и непълнолетната Ивелина В, уточнява Флагман.

Акцията продължила цели 3 часа – от 16 до 19 ч., разказаха съседи. „Първо дойдоха двама цивилни полицаи – мъж и жена, които известно време оглеждаха периметъра. След това спря една патрулка и от нея излязоха трима униформени, които директно се насочиха към входа на кооперацията.

Не се и съмнявахме кого търсят. Кристиян е известен в махалата с буйния си характер, понякога е доста агресивен. Наоколо постоянно се въртяха съмнителни типове и леки жени. Даже се хвалеше, че приютява издирвани затворници. Събираха се на терасата голи до кръста и крещяха, така че всички да ги чуят”, разказа възрастна бургазлийка.

При извършения обиск в жилището, обитавано от Кристиян, полицаите открили в хладилника синтетична дрога, както и пособия за приготвянето й. Той опитал да се измъкне като обяснил на ченгетата, че постоянно има гости в дома си и не знае кой е оставил наркотика.

Кристиян изгорял покрай наемателя на другия апартамент – Авантажа. Издирваният крадец е сгащен с куп чужди вещи от якета до маратонки. Отгоре на всичко той живеел заедно със 17-годишната Ивелина. Тя пък е обявена за издирване, след като изчезнала от дома си. В апартамента имало и 3 гр. от същото жълто кристалообразно вещество, каквото е открито и при Кристиян.

Съседи разказаха още, че при акцията е конфискувано и няколко вида еротично бельо. През лятото квартирата била обитавана от младо момиче със съмнително поведение.

„Често идваха различни мъже и се хвалеха, че плащали за секс. Тези двамата от скоро са тук и не можем да кажем точно какво са правели, но си личеше, че не им е чиста работата”, добавиха хората.

Справка показва, че Кристиян Ставрев все още е в изпитателен срок на условна присъда за палеж на кола в края на 2010 г. Тогава поръчал на авера си Мирослав Димитров да запали BMW Z3, паркирано на метри от дома му. Колата била собственост на млада бургазлийка, чийто мъж дължал 5 000 лв. на приятел на Кристиян. В края на 2012 г. Бургаският окръжен съд му налага 2 години и половина условно с 4 години и половина изпитателен срок.
Източник: blitz.bg

Loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.