Тръгва подписка за еднакви заплати в ЕС! Инициативата е част от межд. обединение „Доходен съюз“, а ето кой представя България в него!

Тръгва подписка за еднакви заплати в ЕС! Инициативата е част от межд. обединение „Доходен съюз“, а ето кой представя България в него!
Подписката е за провеждане на общоевропейски референдум за еднакво заплащане в Европейския съюз

Инициативата е част от международното обединение “Доходен съюз”, предаде БНТ.

Идеята е да бъде предизвикан дебат в Европейския парламент, който да сложи край на Европа на две скорости.

В инициативата са се включили и партии от Полша, Словакия, Словения, Чехия, Хърватия, Естония, Латвия, Румъния.

Според депутата от “Обединени патриоти” Юлиан Ангелов до май догодина трябва да бъдат събрани 1 млн. подписа от целия ЕС.

Един от мотивите за инициативата е държавите от Източна Европа да престанат да са донор на работна ръка за големите икономики.

efekt 2

България трябва да събере 12 хиляди подписа в подкрепа на инициативата.

Те трябва да са на хартиен носител, но ще има и електронна подписка на специален сайт, който в момента се превежда на български език.

Всички събрани подписи трябва да бъдат внесени в Европейската комисия, която от своя страна да ги внесе в Европейския парламент.

Само ако всички страни изпълнят своята квота и бъде постигната минималната бройка от 1 милион подписа, може да има обсъждане в европарламента. / ГЛАСОВЕ

Сайта не носи отговорност за написаните коментари

Loading...


loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.