Украинските военни в готовност да използват химическо оръжие в Донбас

Украинските военни в готовност да използват химическо оръжие в ДонбасУкраинските военни в готовност да използват химическо оръжие в Донбас

Украинските власти се готвят да използват химическо оръжие срещу жителите на Донбас. Това заяви пред журналисти командирът от Донецката народна република Едуард Басурин.

Според има данни, потвърждаващи информация, че украинските сили се готвят да използват химическо оръжие срещу жителите на Донбас. За тази атака се подготвя генералният щаб на Украйна под ръководството на началника на генщаба Виктор Муженко, съобщи Блокнот.

Не е изключено жертви на такова нападение да станат и жителите на други области, намиращи се близо до Донецката република. според разузнаването има раздвижване на украинските сили край Красноармейск. В разположени там селскостопански складове тече разстановка на контейнери с химическо вещество. Предполага се, че става въпрос за зарин и иприт.

Loading...

Освен това военните са нарушили сключеното примирие повече от 30 пъти, като са обстрелвали Донецката народна република с гранатомети.
Превод и редакция: БЛИЦ

Сайта не носи отговорност за написаните коментари

loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.