Ученият Борисов. Не ви ли хваща дълбок срам и черен гняв като гледате дебилните му претенции да е нещо

Ученият Борисов. Не ви ли хваща дълбок срам и черен гняв като гледате дебилните му претенции да е нещо Значи, един път се представя като инженер – вероятно по разгъването и сгъването на шлангове.

Втори път – доктор  на високо интелектуалната наука по сгъването и разгъването на шлангове.

Трето като Генерал-лейтенант, за което трябва да се одърпат здраво ушите на Ахмед Доган, Г. Първанов и Бриго Аспарухов и още двама трима с генералски пагони.

Четвърти път това парвеню се препоръчва за кмет на София, за което лично нашите уши трябва да бъдат одърпани, ама здраааво! И пето – добре, бе, братя! Не ви ли хваща дълбок срам и черен гняв като гледате дебилните му претенции да е нещо, а пък то – нищо и никакво интелектуално и морално джудже, което ни направи живота ад, направо!

Прибра ни парите, нахака ни държавни заеми, лази ни по нервите от сутрин до вечер с идиотските си претенции да е политик, а пък то – муха. Нищо и никакво и отгоре на това, само ни излага пред чужденците…

НАП са събрали за 3 месеца 830 млн. данъци лева от българския бизнес, за да му кърпят бюджета на този с визитката по-долу. И аз вчера научих тази новина, когато си платих данъците и осигуровките. И сигурно си мислите – бълха го ухапала тоя наш бизнес. Ама това са хората, които осигуряват 96% от приходната част на бюджета, заедно с вас, приятели, които плащате данъци и вадите от заплатите си.

Тоя финансов министър непрекъснато вдига мизата за всички нас, за да може тоя с визитката по-долу, да санира, после да преследва санирането.

Да асфалтира пътища и ремонтира тунели до откат, че най-добри пари падат от ремонти в тая държава. И – да, много гиздаво изглеждат тунелите, като им резне лентичката, даже до 3 месец се задържа положената бутафория, но после си става като преди – бой на негри в тъмна нощ.

Изгорят лампите, опуши се всичко и все едно – нов ремонт се налага. А асфалтът, дето непрекъснато го полага, тоя с визитката, и един сезон не може да изкара, без да се напука.

Един приятел ми обясни как се краде от пътни ремонти – пестим от битума, каза той спокойно, сякаш става въпрос за нещо обичайно, та затова пътищата са дупка до дупка и имат нужда от ремонт всяка пролет.

Така че, не е безобидна тая работа с тоя и визитката му. На него много му се искаше да е началник на влака, а ние – му го сервирахме със синя лентичка този подарък. Не без помощта на Козяк и Фрау Меркел, естествено.

Но и сметката и отговорността си остават наши, нали събирате 2 и 2 без да ползвате калкулатор./ Нора Стоичкова

Loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.