Филип Хамънд каза кои българи няма да бъдат проверфявани на границата след „Брекзит“

Филип Хамънд каза кои българи няма да бъдат проверфявани на границата след "Брекзит"
Британският министър на финансите Филип Хамънд заяви, че „няма възможност“ миграционният контрол след Брекзит да се отнася до работниците от страните от ЕС, които са висококвалифицирани, пише The Guardian. 

Министърът заяви, че гласоподавателите са загрижени, че чуждестранните работници взимат „нискоквалифицираните работни места“, но не и от висококвалифицираните.

Неговите думи целят финансовите компании да имат възможност да наемат работници от чужбина.

„Искам да заявя на компаниите, предлагащи финансови услуги, че ние ще поставим нуждите им в центъра на преговорите с ЕС“, заяви Хамънд.

„Разбираме нуждата им пазарен достъп. Ние разбираме нуждите им да имат възможност да наемат хора с умения. Не смятам, че загрижеността на британците, които изразиха за миграцията от ЕС е свързана с висококвалифицираните хора“, добави той.

„Проблемът, от който хората са загрижени е за хората, взимащи нискоквалифицираните работи“, посочи той.
Източник: Фокус

efekt 2

Сайта не носи отговорност за написаните коментари

Loading...


loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.