Чудо! Най-после осъдиха Български политик за кражба!

Чудо! Най-после осъдиха Български политик за кражба!
Вижте кой е осъденият Български политик и кой съд и прокуратура свърши това?

Присъдата на бившия посланик на България в САЩ Елена Поптодорова за кражбата на крем от летището във Варшава е вече в сила.

Това е станало на 14 февруари. Най-после имаме осъден Български политик за кражба, но може би, защото делото не се гледа у нас.

Окръжният съд във Варшава отхвърли протеста на прокуратурата и остави в сила наказанието, постановено от първоинстанционния съд през октомври м. г. – условно прекратяване на производството с едногодишен изпитателен срок, опция, предвидена от полския Наказателен кодекс. Сега госпожата не трябва да извършва никакво престъпление, защото ще лежи в затвора.

Чудо! Най-после осъдиха Български политик за кражба!

Припомняме, че Елена Поптодорова беше задържана на летище „Фредерик Шопен“ на 27 февруари 2017г. при завръщането си във Варшава три дни, след като е установено, че е откраднала скъп крем от безмитния магазин на летището.

От материалите, събрани от Районната прокуратура на Варшава – Охота става ясно, че кражбата е извършена на 24 февруари в 10:26. Всички действия на Елена Поптодорова и движението ѝ са проследени с камерите за наблюдение. Протест срещу условното наказание внесе прокурор Станислав Вешняковски.

„Присъдата извън всякакви съмнения е неправилна. И не защото касае бивш дипломат“, апелира пред втората инстанция в сряда обвинението. Прокурорът обърна внимание на стойността на откраднатото и поиска делото да бъде върнато за гледане от нов състав на районният съд.

В отсъствието на Елена Поптодорова защитникът ѝ Павел Ошик опонира на прокурора с въпроса „Каква е целта на наказателното производство? Трябва да е чиста репресия, ли? Или може да бъдат видени и обстоятелства, които са се появили в действията на подсъдимата след извършването на престъплението, както и позитивната криминологична прогноза?“.

Адвокатът настояваше за приемане на кражбата като инцидентна, тъй като до този момент подсъдимата никога не била влизала в конфликт със закона. „Това е класически случай, който отговаря на изискванията за условно прекратяване“, коментира мотивите за потвърждаване на първоинстанционната присъда съдия Данута Грунвалд.

Като смекчаващо обстоятелство беше приет фактът, че „лицето на 60 и няколко години е живяло до този момент безупречно„.

Клептоманията и кражбата не се появят ей така като модел на поведение както и чувството за безнаказаност важи само за България, но на практика това е първият Български политик и дипломат, които е осъден, но за съжаление целят Български народ очаква такива неща да се случват и в България като за сега кандидатите са много, но Темида не иска и да чуе за тях! Виж, ако някой бизнесмен или банкер, дупе да му е яко!

Сайта не носи отговорност за написаните коментари

Loading...

loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.