Шок в ЕС: Унгария търси с обява за работа 3000 „ловци на бежанци“ по границата

Шок в ЕС: Унгария търси с обява за работа 3000 "ловци на бежанци" по границата

Унгарската полиция е публикувала обява за работа, в която пише, че търси да наеме 3000 души за „ловци по границата“, които да подпомогнат 10-те хиляди полицаи и войници, патрулиращи по телената гранична ограда, която е изградена да пречи на мигрантите да навлизат в страната, пише BBC.

Новите попълнения, подобно на настоящите служители, ще носят пистолети с бойни патрони. Те ще имат и лютив спрей, палки, белезници и защитна екипировка.

Броят на мигрантите, достигащи южната граница на Унгария със Сърбия, е в застой – има по-малко от 200 души дневно.

Новите охранители ще започнат работа през май 2017 г. Новобранците ще минават през шест месечно обучение, те трябва да са над 18, физически годни и трябва да преминат психологически тест, обясни полицейски шеф пред унгарската държавна телевизия.

Месечната заплата ще бъде 150 000 форинта (£406; $542) за първите два месеца, след това – 220 300 форинта.

В Унгария тече масирана рекламна кампания, стартирала от дясното правителство на премиера Виктор Орбан преди референдума на 2 октомври.

Избирателите ще бъдат помолени да се противопоставят на предложението на Европейската комисия за разселването на 160 000 бежанци в 28-те страни членки на ЕС.

По схемата на Брюксел, Унгария трябва да преме 1300 бежанци.Програмата за разселване е за бежанци от Сирия, Ирак и Еритрея.

В момента 30 мигранти се допускат в Унгария всеки ден чрез официалните „транзитни зони“.

Loading...

Броят на тези, които живеят в палатки от страна на сръбската граница в непосредствена близост до оградата, чакайки достъп до транзитните зони, падна до 346 души при Хоргош и 103 при Келебиа. Това е под половината от общия брой преди месец.
Източник: blitz.bg/

Сайта не носи отговорност за написаните коментари

loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.