Абсолютен рекорд: 7,5 милиона туристи посетили България за 10 месеца

Абсолютен рекорд:Абсолютен рекорд: 7,5 милиона туристи посетили България за 10 месеца 7,5 милиона туристи посетили България за 10 месеца За първите 10 месеца имаме 7,5 млн. чуждестранни туристи, което е абсолютен рекорд до момента.

Това каза на пресконференция министърът на туризма в оставка Николина Ангелкова, във връзка с подготовката на Конгреса на световните цивилизации и модерния туризъм, предаде „Фокус“.

„Бих искала лично да благодаря на Талеб Рифай за това, че се довери на България съвместно да организираме този конгрес. Изключително важно е това доверие, което ни гласува Световната организацията по туризъм особено тази година, когато имаме ръст на чуждестранните туристи и приходите. Утре ще дискутираме предизвикателствата пред сектора.

Туризмът всъщност вече е на трето място в света, като е една от индустириите, които имат най-голям принос за развитието на световната икономика“, обясни Ангелкова. По думите й до края на годината със сигурност ще бъде премината границата от 8 млн. туристи.

„Оттук нататък за мен като първи министър на самостоятелното министерство на туризма ще бъде важно неговите компетенции да се надграждат. Неслучайно още със създаването на министерството избрахме културно-историческото наследство и балнео и СПА туризма“, каза още Николина Ангелкова. Според нея България ще се превърне в център на туризма за два дни, докато продължи конференцията.
Източник: Petel

Loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.