Аз, суверенът, спирам новините на турски език по БНТ

Аз, суверенът, спирам новините на турски език по БНТ АЗ, СУВЕРЕНЪТ, СПИРАМ НОВИНИТЕ НА ТУРСКИ ЕЗИК ПО БНТ

Ежедневно унижение за независимата и суверенна българска държава е да вървят новини на чужд език – това го няма в никоя друга национална телевизия.

Няма страна в целия свят, която да излъчва новини на друг език, освен на собствения си език и писменост! Всеки, който живее в дадена страна се съобразява с това и изучава езика на страната, в която живее! В България се говори и пише на български език!

В никоя друга държава няма това безобразие. Новини по националната държавна ОФИЦИАЛНА медия на неофициален език! Все едно в Турция да излъчват новини на български език, при положение, че има толкова изселници.

Понеже има хора, така да кажа, трудно възприемчиви и опърничаво смилащи крещяща истина, облечена само и единствено с факти, още веднъж обяснявам.

Новините по националната държавна обществена телевизия могат да се излъчват по Конституция само и единствено на български език. Официалният език в Република България е българският. А в частни канали, по кабел, може да си четат и излъчват новините на турски език по 24 часа в денонощието безпроблемно.

Хората, родени и живеещи в България, трябва да владеят на първо и основно място българския език, така както, ако са в Германия или САЩ ползват съответно немски и английски език. Никой не се съобразява с етносите в тези държави дали ползват майчин или бащин език.

Време е да повишим националното ни самочувствие, за да се почувстваме българи в собствената си държава България, където българите говорят и разбират БЪЛГАРСКИ ЕЗИК!

Не им се връзвайте! Дразнят на пълни обороти, за да посегнем първи и да си делят чужда пита. А българите сме свръх толерантен народ, над нас е Бог, а с нас е Законът.

Никой и нищо не може да нарушава и погазва върховенството на закона. Роене не може да има. Един народ! Едно цяло! / Цвета Кирилова, Фейсбук

Loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.