Арман Бабикян: Дума „честни“, когато говорим за избори, е ужасът на Борисов

Арман Бабикян: Дума „честни“, когато говорим за избори, е ужасът на Борисов

Бойко Борисов не подава оставка, защото го е страх и има сделки за довършване.

Той изпитва страх, че няма той да следи как ще бъдат произведени изборите. Да бъдат произведени честни избори е работа на служебния кабинет. Точно тази дума „честни“ е ужасът на Борисов.

Това каза пред бТВ пиар експертът Арман Бабикян, който е един от „Отровното трие“, което вчера разпространи декларация в която за пореден път посочи ясно исканията на протестиращите.

Корупцията няма цвят, тя е пропила костите на държавата ни. Това прави държавата ни най-бедна, най-болна. Изхвърли 2 милиона души навън. Никой не е наивен, за да мисли, че това се е случило защото е завалял дъжд, син или червен.

Няма нужда да се търси събиране с други, защото то е налично и това е ужасът на управляващите. Всички виждат един и същ проблем. Да, може да има някакви различни детайли в решението, но проблемът ще започне да се решава с незабавни оставки на Бойко Борисов и Иван Гешев.

30 години се борим с „мъртвите души“ в избирателните списъци. Това е абсурд – никой да не може да преброи колко души имат право на глас в тази държава. Не може всеки път 200 000, 300 000 гласа, да са невалидни.

Имаме недоверие към структурата, която управлява проф. Михаил Константинов.

Сега има преброяване, как не се сетиха да сложат една графа „активна регистрация“ и да се реши проблема с мъртвите души, но никой не иска да направи дори нещо толкова лесно и просто.

Всеки има право да гласува за когото поиска. Изборите трябва да са честни.

От три дни полицията не присъства на кръстовищата и при палатковите лагери. Когато оставиха гражданите да се саморазправят изведнъж се появи голямо недоволство. Полицията над 30 дни отклоняваше движението по алтернативен маршрути.

Обратното на това което вчера каза г-н Дончев е зависимият гражданин, който не си слага ръцете в джобовете, защото те са пълни с пари, раздадени от олигархични кръгове.

Няма нужда на някого да се плаща, за да иска да бъде свободен и да има законност в една страна. Когато в една страна предварително е ясно кой ще спечели търговете ние ще ставаме още по бедни и още по-обезправени. Ако не слушате е ви пратят данъчни или ще ви изпратят прокуратура. Има си държавни бухалки, на които не се плаща.

Относно споменаването на името на Маджо по време на протестите Бабикян сподели, че този човек преди дни е бил и при тях, но не му се е получило. По думите му това вероятно е опит за провокация и такива се очакват във всеки един момент.

Царят някога казваше „проблемът им е в чипа“. На тези хора чипът им е такъв.

Ако съм искал да стана политик съм можел да стана депутат много отдавна. Аз работя професионално с хората, които се занимават с политика и познавам началото и края на това. Важното е дали можем да мръднем държавата по релсите напред.

Източник: Фрог нюз

Loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.