Бабикян: По решение на суверена Борисов вече не е премиер на България

Бабикян: По решение на суверена Борисов вече не е премиер на България Продължават протестите срещу правителството и главния прокурор.

Организаторите обявиха за тази вечер общонационален митинг.

В столицата блокирани остават кръстовища на Орлов мост, на площад „Независимост“ и пред ректората на Софийския университет.

На импровизирано парламентарно заседание на площад „Независимост“ протестиращите „гласуваха“ вот на недоверие към правителството на Бойко Борисов „заради корупция, грабеж, некомпетентност и наглост, които унизиха народа на България и сринаха международния ѝ авторитет“.

„По решение на суверена господин Борисов вече не е министър-председател на България“, обяви от трибуна при фонтана пред президентството Арман Бабикян, един от организаторите на протеста. Той обясни, че след проваленото извънредно заседание на Народното събрание днес, е време за истинско такова. „Заседанието“ на площада започна с българския химн. Протестиращите поискаха изслушване на премиера, а след това „гласуваха“ недоверие към кабинета. С викове „Оставка“ недоволните тръгнаха на шествие към Орлов мост.

От палатковия лагер на Орлов мост зарадваха хората с концерт класическа музика. Мнозина откликнаха на поканата и послушаха изпълненията на Мартин и Никола. Беше представена и книгата „ДНК на прехода“ от Пламен Даракчиев.

Loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.