Береану: Гешев нагло излъга за Лаура Кьовеши. Попитах я дали е казвала пред него тази рибарска мисъл. Отговори, че никога не е говорила за въдици и за слонове

Главният прокурор каза днес, че ще променя Наказателния кодекс, за да можело да съдят хора с по-малко доказателства.

Той вече го подготви, най-нагло се опита да се сравни с Лаура Кьовеши, като обясни, че Лаура Кьовеши му казала била, че с въдица не се ловят слонове.

Просто направих истинско запитване до Лаура Кьовеши, имам канал до нея, дали е казвала подобна рибарска мисъл, свързана и с Африка, и отговори, че никога през главата й не е минавало да говори за въдици и за слонове. Тя няма такъв цветущ език, като нашия главен прокурор, той просто лъже.

Така започна коментара си за последните действия на Иван Гешев журналистът Владимир Береану в ”Студио Хъ” по Телевизия 7/8.

Колкото до идеята за малко доказателства, тя е ужасяваща, но той каза и нещо друго, че имало законодателни системи, които работели с вероятности, че присъдата било по-вероятно да си откраднал, отколкото да не си откраднал. Няма такава система, този човек си измисля абсурдни неща. Няма съдия, който да каже, осъдих те на 20 години затвор, защото съм преценил, че вероятността да си извършил убийството е по-голяма, отколкото да не си го извършил. Това е някаква пълна глупост, това е отричане изобщо на правовата държава. Какви са тези вероятности, Гешев хал хабер си няма какво е вероятност. Ако нещо има 51 % вероятност, то е по-вероятно отколкото друго. Но 51 % не е много. Подобни глупости да слушаш от един главен прокурор, подобна теория на правото, която е измислена ей така в този момент, е нещо наистина шокирващо, допълни Владимир Береану.

Източник: Petel.bg

Източник: Bultimes

Loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.