Берлин атакува Мария Захарова заради Кристалина, тя отвърна: Имам неопровержимо доказателство

Берлин атакува Мария Захарова заради Кристалина, тя отвърна: Имам неопровержимо доказателство

Официалният говорител на руското външно министерство Мария Захарова отговори на обвиненията на Берлин, че изявлението й за натиск от страна на Ангела Меркел за издигането на Кристалина Георгиева за кандидат за генерален секретар на ООН вместо Ирина Бокова, е “обективно невярна”, предаде БНР.

Захарова обяви в един от своите профили в социалната мрежа, че “когато представителят на германското външно министерство Мартин Шефер я обвинява, че разпространява лъжлива информация, той говори, меко казано, неистината и затова тя има неопровержимо доказателство”.

“Днес се състоя телефонен разговор между двамата външни министри на Русия и Германия Сергей Лавров и Франк Валтер Щайнмайер. Ако по мнението на Берлин, руската страна е оклеветила канцлера на Германия, по време на днешния разговор този въпрос щеше да бъде повдигнат или дори разговорът поне щеше да започне с него, уточнява още Мария Захарова.

С опровержение на статиите в българските медии за договорка между руския президент Владимир Путин и германския канцлер Ангела Меркел за смяната на българския кандидат за поста генерален секретар на ООН излезе именно руската страна, уточнява още Захарова.

“И още един немаловажен момент. Публикуваните в България статии за въпросната “уговорка” изглежда, устройваха Мартин Шефер, но не и нас. Което категорично заявихме, за да разсеем всякакви спекулации и провокации. Така че, “който копае гроб другиму, сам пада в него”.”
Източник: epicenter.bg/

Loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.