Бившият италиански премиер: Италия може да напусне ЕС

Бившият италиански премиер и главен опозиционен лидер Матео Салвини заяви, че Италия дори може да обмисли напускане на Европейския съюз, след като страната спечели битката си срещу избухването на коронавируса.

Като аргумент за това той намира отхвърлянето от страна на блока на идеята за „коронаоблигации“ за смекчаване икономическото въздействие на вируса.

„Първо нека да победим вируса, след това да помислим отново за Европа. И, ако е необходимо, довиждане. Без дори да благодарим “, написа той в своя акаунт в Twitter, цитиран от БГНЕС.

Лидерът на опозицията отбеляза, че са били необходими 15 дни, за да се оцени кой ще помогне и как, „докато хората умират“, сравнявайки съюза със „свърталище на змии и чакали“.

Междувременно той благодари на всички италиански кметове от север на юг, без значение от политическата им природа.

По време на видеоконференция по-рано във вторник шефката на Европейската централна банка Кристин Лагард помоли министрите на финансите на еврозоната сериозно да обмислят еднократната емисия за съвместен дълг на „коронаоблгации“.

„Те искат да затънем в дългове, за да могат да ни накажат“, каза италианският министър на промишлеността Стефано Патуанели в тази връзка, докато министърът на външните работи Луиджи Ди Майо заяви, че „Европа трябва да бъде по-справедлива“.

В петък Салвини заяви, че Китай е извършил престъпления срещу човечеството, опитвайки се да прикрие пандемията на коронавируса.

Източник: Dunavmost.com

Източник: Бултимес

Loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.