Бивш шеф на ЦРУ скандализира САЩ: Убивайте руснаци в Сирия! Но скришом. Нека си платят!

Бивш шеф на ЦРУ скандализира САЩ: Убивайте руснаци в Сирия! Но скришом. Нека си платят!

Бившият изпълняващ длъжността началник на ЦРУ Майкъл Морел разтресе руските медии с призива, който отправи в интервю за телевизия CBS News – да се убиват руснаци в Сирия, но скришно.

Целта – „да си платят“, за да може конфликтът там да бъде разрешен.

„Когато ние бяхме в Ирак, иранците снабдяваха с оръжие шиитските бунтовници, които убиваха американски войници. Иранците ни заставиха да си платим. Сега ние трябва да направим така, че в Сирия да си платят иранците, ние трябва да заставим да си платят руснаците” – заявил той.

На въпроса на водещия Чарли Роуз: „Ние ще накараме руснаците и иранците да си платят, като ги убиваме?“, Морел отговаря директно и недипломатично: Да, скришом. Като не разказвате за това на световната общественост. Като, изказвайки се в Пентагона, не казвате, че вие сте го направили. Само че вие правите всичко необходимо, това да научат в Москва и в Техеран”.

Има още нещо, което аз бих искал да направя, продължава. Майкъл Морел, аз искам да нанеса удари по тези обекти, благодарение на които Асад стои на власт. Аз искам да изплаша Асад. Искам да унищожа неговата президентска гвардия и да бомбардирам посред нощ неговото ведомство“, казва американският топ шпионин. И продължава: „Искам да унищожа неговата авиация на земята. Искам да унищожа неговите хеликоптери. Искам той да мисли, че ние идваме за него!“

От Държавния департамент отказали коментар на интервюто на Морел, твърди Лента.ру. „Бихме искали да ви помолим да се обърнете към нашите брифинги и политика относно Сирия“, заявил пред РИА Новости представител на ведомството.
Превод: Епицентър.бг

Loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.