Близнашки: Радев се оказа вълк в овча кожа, тръгна срещу държавата си

Бившият служебен премиер и експерт по конституционно право проф. Георги Близнашки отправи остри критики към президента Румен Радев.

По думите му държавният глава иска да компрометира демокрацията и да наложи авторитарен начин на управление.

„Румен Радев се превръща във все по-голям проблем за държавата. Радев тръгна срещу държавата. Този човек се оказа вълк, облечен в овча кожа. Иска да компрометира демокрацията и да наложи авторитарен начин на управление“, посочи Близнашки в „Неделята на NOVA“.

По повод това, че Румен Радев сезира Конституционния съд за текстове от Закона за здравето, Близнашки коментира:

„Да пита колкото иска, той трябва да ангажира общественото внимание. При всичките провали, трябваше да направи нещо, за да се върне в играта. Това е поредният грешен ход“.

По думите му няма никакво нарушение на Конституцията в приетите текстове.

„Има едно нетърпение, развалиха се всички сценарии това правителство да бъде свалено час по-скоро“, коментира конституционалистът.

Той даде и висока оценка на кабинета за справянето с пандемията от коронавируса и извънредното положение.

„Справихме се по един добър начин, с онази политическа интуиция. Изпреварихме другите. Хората разбраха, че държавата е тук“, оцени проф. Близнашки.

„За Бойко Борисов извънредното положение е неговата стихия. Той е точният човек за точното време. Изпреварихме другите страни и това ни позволи да овладеем ситуацията, защото огнищата се създадоха от приходящите емигранти, които ги изтласкваха от Западна Европа и те идваха и привнасяха заразата у нас“, каза още той

Източник: NOVA

Източник: Bultimes

Loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.