Бойколандия! Учителка почина от грип – не я пуснали болнични!

Бойколандия! Учителка почина от грип – не я пуснали болнични! Близки на млада учителка, която е сред жертвите на грипа у нас, направиха потресаващи разкрития за това какво е довело до смъртта й.

Те разказаха, че тя е била принудена да работи дори и болна. Не е взела мерки и накрая се е стигнало до фаталната развръзка. Ето и разказът на Рашел Леви, публикуван във Фейсбук:

„Една от починалите през този грипен сезон млади жени е учителка. Усложнението от грипа, пневмонията- авангардът на смъртта – не се съобразява с учителските разпределения, липсата на заместници, изоставащите ученици, със забързания до ужас учителски делник. Тя е коварна и търсеща пробивите: слаба храна, липса на сън, течение, хронична умора, работа с много хора… Всичко, което го има в недолюбваната и обругавана професия. Да, и невъзможността да отсъстваш както и боледуването на крак.

Жената е работила на село и най-вероятно е пътувала всеки ден в неотоплени междуселски автобуси, а заместници е нямало, а родителите са негодували при отсъствията й… Разпределяла е заплатата до стотинка, трудно й е било със скъпите лекарства. И е спестявала…

От своето здраве. Днес не е особено важно да се обсъжда това, как учителите спестяват от здравето си.

Има ЕДИН пикантен случай, който на всяка цена трябва да се разисква, да се превръща в характеристика на едно съсловие. Единствената възможна.

Само че тази млада жена е пример за една друга тенденция, която нито е удобна, нито е пикантна.

Тя е свързана с това, в тази професия тежките и хроничните заболявания да са ежедневие. Служба е то – да работиш болен, стар и охулван.

Служба е – неразбираема за обществото – и толкова далечна на суетите му. За починалата млада жена няма да се говори. Не е интересно.

Иска ми се да помълчим за нея…  В нейно име. Поне днес… Светла памет на колежката! Знам, че учениците й я топлят сега със сърцата си…“ / edinnabulgaria

Loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.