Борисов: Ако предишни правителства бяха построили поне малко колкото нас, сега щяхме да живеем в съвсем различни условия

Борисов: Ако предишни правителства бяха построили поне малко колкото нас, сега щяхме да живеем в съвсем различни условия

Първо ще направим „Хемус“, после едновременно с нея, онзи ден отпуснахме близо 800 милиона отпуснахме за Ботевград – Мездра, околиите на Видин, Враца и Монтана.

Това каза премиерът Бойко Борисов пред журналисти в Става Загора, предаде Агенция „Фокус“.

В Стара Загора той бе посрещнат от кмета на града Живко Тодоров. Двамата се разходиха из обновения градски парк „Артилерийски“.

„След парка започваме летния театър, гарата. До няколко месеца започваме да ремонтираме. А връзката с магистралата ще стане четири ленти“, отбеляза Живко Тодоров.

„Хемус“ и Северна България са ни приоритети“, отбеляза Борисов.

„Показваме каквото сме направили до сега. И санираните блокове, и фонтаните, и площадите, и паркът. Стара Загора е много хубав град за живеене, стадионът ви също е добър…

Сега от Сливен дойдох по стария път и си представих – ако „Тракия“ я нямаше, целият този трафик щеше да минава през града. Само за това се замислете. А това е било преди 3-4 години, не преди 30-40″, коментира Борисов.

Парк „Артилерийски“ благодарение на отпуснатите от правителството 3 млн. лв. бе разширен и със своята площ от 130 дка се превърна в най-големия новоизграден парк в България. В „Артилерийски“ има много детски площадки, зони за спорт и отдих, катераческа стена, стрийт фитнес и др.

Предвидени са и терени за изграждане на многофункционална зала, написа премиерът във Фейсбук.

Не само в Стара Загора, а в цялата страна реализираме изключително мащабни проекти, като абсолютен приотитет ни е АМ „Хемус“. Ако предишни правителства бяха построили поне малко колкото нас, сега щяхме да живеем в съвсем различни условия, подчерта той.

Loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.