Борисов: Единственият риск за България е БСП

Единственият риск за България е БСП.

Така премиерът Бойко Борисов шеговито отговори на въпрос дали шофьорите на тирове на паркинга на бившето военно летище край Узунджово са опасни, както твърдят общински съветници от БСП в Хасково.

Премиерът инспектира преминаването на камиони на границата с Турция при ГКПП „Капитан Андреево“ и се срещна с валията на Одрин Екрем Джаналп.

Премиерът коментира и идеите за затягене на режима на движение и нарушенията в почивните дни. „Хората вече са много дисциплинирани. С изключение на вас, журналистите, които продължавате да се струпвате, а не е редно. Проблемът е, когато е топло времето и е събота и неделя. Тогава все едно се крият от някой и искат да излязат навън. В Турция първия случай е три дни след нас. Мерките си важат. Това не е да надхитриш някого. Този, който победи или ‚надхитри“, може да зарази или умре. Това не е игра с управляващите, с властта или полицията на улицата: минах без декларация и съм голяма работа“, добави министър-председателят.

“Голяма ми е главата за тази маска”

Разпръснете се, да спазваме мерките за безопасност, призова Борисов репортерите, докато маската му беше свалена върху устата и брадичката. “Голяма ми е главата за тази маска”, констатира той по време на разговора с валията на Одрин и придружаващи официални лица. “Ей такава, като твойта да ми вземеш и твойта глава е голема”, каза Борисов на някой от антуража си. “На тебе сакото ти е малко”, обърна се премиерът към преводача на валията.

“Не може да се прегърнеме, но да благодарим на г-н Ердоган и посланика, че успяхме да пуснем тировете да вървят. Тая артерия на Европейския съюз трябва да работи. Това КПП трябва да работи. Най-голямото КПП. Този зелен коридор трябва да работи. Проблемът е решен. Искахме още веднъж и превозвачите да кажат каквото имат като единичен проблем и да се решава веднага”, каза Борисов. Той добави, че самият Петко Ангелов (председател на Камарата на автопревозвачите б.р.) разказал, че като са разбрали, че Борисов ще идва на границата, турските полицаи, чукали по прозорците на ТИР-овете и казвали: „Бягайте“.

Премиерът коментира и проблема с тоновете боклук, които в последните три дни са извозени и почистени от 20-километровия участък от магистрала „Марица“ преди ГКПП „Капитан Андреево“. „Ще трябва да помолите и ТИР-аджиите, както се казва – няма да им чистим. Благодаря на хората, които почистваха, защото бяха тонове камиони с боклук. Не трябва да се мърси, защото не сме почистващи фирми, за да почистваме всеки ден тонове боклук“, заръча Борисов и добави, че се работи по инструкции за ТИР-аджиите и място, където да оставят боклука си.

„Сега сме го изчистили. Минават машини да дезинфекцират така, че да свършим работа. Миграцията е нула“, каза още премиерът.

Валията на Одрин подари на Борисов турско кафе и го покани да изпият по едно. Премиерът му отговори, че ще пият след кризата. От 13.00 часа ще се проведе извънредно заседание на Министерски съвет, на което ще бъдат обсъдени социални и икономически мерки. Борисов допълни, че въпреки това идването му на границата е било необходимо, за да може българските превозвачи да са спокойни.

Източник: OFFNews

Източник: Bultimes

Loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.