Борисов: И аз съм с принос в медицината – слънцето и морският бриз лекуват коронавируса

„Целта ни е да покажем,  че нашето море и планини, при този тренд на заболяването, са безопасни.

И аз имам принос в медицината – лечителни за коронавируса са това слънчице, хубавият морски бриз.

Трябва да направим така, че да  примамим и сърби и македонци и гърци да дойдат на нашето море. И Босна и Унгария, също“.

Така премиерът Борисов отговори на въпрос на „24 часа“ какъв туристически сезон очаква заради ситуацията около коронавируса. Днес премиерът бе в Бургас, където разгледа строителството на новата спортна зала „Арена“, а след това инспектира обхода на Поморие.

Борисов припомни, че от 1 юни се сваля карантината за повечето държави от ЕС и изрази надежда, че ще се запази тенденцията България  и Гърция да си обменят по 1,5 млн. туристи. Попитан кога биха могли да се възстановят чартърите, тъй като Слънчев бряг работи основно с туристи от Западна Европа, премиерът заяви, че това трябва да се реши от  лидерите на всички държави. „Много се надявах Г7 да се съберат, но разбрах че и Тръмп е канцелирал срещата. Това не е оптимистичен знак“, каза Борисов. Той допълни, че утре е поканил сръбският президент Вучич, на когото ще покаже Балкански поток, а след ден-два в България пристига и гръцкият министър-председател Мицотакис.

„Сега ние като се справихме добре със ситуацията,  в България няма благодарност“, заключи премиерът.

Източник: Petel.bg

Източник: Bultimes

Loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.