Борисов: Много ми е мила държавата и не бих искал от глупост да се разруши

Поканил съм ви да поразмишляваме на глас.

Приятел съм с Камен Донев и винаги съм си мислел дали и аз мога да се превъплътя в нещо такова.

Много ми е мила държавата и не бих искал от глупост да се разруши.

Това заяви министър-председателят Бойко Борисов.

След протестите снощи премиерът Бойко Борисов даде извънредна пресконференция на „Дондуков“ 1.

И започна разсъжденията си на глас пред медиите:

„Започвам със събитието с медицинските сестри в сградата на парламента. 15 човека не можаха да въведат ред.

Преди 2 дни се разиграва следната случка – видимо публични лица, Христо Иванов, бивш министър и шеф на партия, видимо отива там с цел. Абсолютно не го виня. Никакъв упрек. Как бива посрещан?! Събитието е на 200-300 метра е от имота, който се предполага, че охранителите пазят.

Гледам и просто виждам артисти. Единият леко върви и носи знамето, а другият го бута до водата. Като джапне, го пуска да излезе обратно. Ще го вадиш ли? Ако ще го качваш в лодката, го качвай…

И вече това, което е върха на възмущението ми. Сержанти ли са, офицери ли са, Радев ще каже, взима и хвърля знамето. През цялото време знае, че ги снимат! И тези охранители правят всичко възможно това да е най-автентично.

Свършва сценката, качват се на колата и отиват да подкрепят. Нинова, Манолова и Петков са ясни – те са от едно котило. Но какво прави там Христо Иванов?!“

„Нямаше закон за НСО, ние направихме. В комисията, с която искат да си измият ръцете, участват ДАНС и МВР. Аз изпращам писмото, поканата и дневния ред и на президентските съветници. Благодаря, че винаги са присъствали. Когато шефът на НСО – единствено и пряко подчинен на Радев, той оказва дневния ред. Ако не ги изпрати, няма да се говори и няма да се решава.

Той може да вземе всякакво решение на базата на своята отговорност. Единствено ме учуди това присъствия и защо аз да бъда отговорен. Защо не направиха това, когато ДПС не правеше кворум, а заедно с БСП искаше да сваля правителството. Защо тогава не се постави темата за охраната?

Или когато ДПС искаше оставките на маса министри и наши коалиционни партньори? Карадайъ винаги е подкрепял решенията на президента Радев и тогава темата с охраната не е стояла. Защо? Защото са били удобни. Сега искат да изкарат, че ДПС и ГЕРБ работят заедно“, продължи премиерът Борисов.

Според него НСО трябва да остане да пази тримата – президента, премиера, председателя на Народното събрание.

„Няма българин с толкова награди – политически и полицейски награди от мен. А на квалификациите няма да отговарям“, добави Борисов.

Христо Иванов подкрепя тези, които го „изкъпаха“, бе изводът на премиера. Според него всичко е планирано и е започнало с протеста на медицинските сестри, но тогава не е успял замисълът.

Източник: Епицентър.БГ

Източник: Bultimes

Loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.