Борисов: Мутафчийски не е „убит“! От три седмици ме молят да спра да се гаврите с тях

Мутафчийски не е „убит“!

От три седмици ме молят да спра да се гаврите с тях.

Това заяви премиерът Борисов, който се появи заедно с ген. Мутафчийски на сутрешния брифинг днес, за да поясни, че няма промяна в позициите му по отношение на битката с Ковид-19.

Както виждате ген. Мутафчийски е жив и здрав. Щабът никога не е разформирован – Щабът е голям, подчерта премиерът в присъствието на генерала, който за първи път се появи на брифинг без военна униформа.

Един от най-добрите ми приятели написа вчера „Убиха генерала“, как да сме го убили?, разгневи се Борисов.

От две седмици от Щаба ме умоляват – да спра да се гаврите с тях, каза Борисов и допълни „хората се преумориха, имат операции“.

„Преди всеки брифинг ситуацията е съгласувана с мен. Сутрин в 7 Щаба е при мен – без събота, без неделя, без заплащане. Докато някои тулупи спят до обяд и после ми пишат постове във Фейсбук“, заяви Борисов

„Нищо не е по-различно – всичко работи на максимална сила“, коментира Борисов.

„Били сме „убил“ генерала. Това вече ми дойде много“, каза още министър-председателят.

Щом французите отиват към юни за отменяне на мерките… Вижте днес имаме втора починала лекарка. Къде в света видяхте някъде, където да може да се отслабят мерките“, разкри Борисов.

„Щабът не е НПО, това са най-добрите експерти. Назначих и опозиция. Чувам се през ден и с д-р Мангъров“, каза още Борисов.

„Нищо не е по-различно – всичко работи на максимална сила“, коментира Борисов.

Оттук натататък най-важното е как ще живеем с коронавируса, заяви след изявлението на премиера ген. Мутафчийски.

Изключително некоректно е да се твърди, че Щабът е преустановил работа, че е трябвало да се сбогуваме, че трябва да ни се благодари….Но начинът на съобщаване на данните напоследък беше контрапродуктивен, насаждаше се страх. Молбата за промяната на оповестяването беше лично наша, подчерта генералът. Ние дори искахме да бъде само с прессъобщения, каза той.

„Какво напрежение да има между нас с ген. Мутафчийски? Аз съм го издигнал до този пост на Щаба, приятел ми е от над 20 години. Нулев ни е спорът. Кунчев искаше да разхлаби мерките още, спорът беше между него и ген. Мутафчийски“, така Борисов отговори видимо ядосан много на въпроса – имало ли е разногласия между вас и напрежение..

В 6.20 тази сутрин му се обадих на генерала и му казах: „Хайде идвай“, а той ми каза: „Оправям се, че ще се появя отново пред медиите“, разказа премиерът. „А защо генералът е без униформа“, попита журналистка от БВТ. Отговорът на Борисов беше: „Ами, защото е дал униформата си да се пере, ето аз съм си с едно сако, пръскам го. А генералът добави на шега: „Сигурно си ме разжалвал“…

‘Короната е някъде във въздуха, да внимаваме, както когато пресичаме улица“, продължи още Борисов. „Каква карантина карате вие в София? Улиците ли са празни, парковете ли са празни? В другите страни пускаш СМС и чакаш, за да те пуснат“, не спря гневната си тирада премиерът.

Премиерът разкри, че днес ще имат разговори с автоинструкторите, мисли се и за отваряне на кафетата. „Всички работим на проба-грешка. Дори СЗО работи така. Няма категорично мнение на лекари за разхлабване на меките“, коментира премиерът.

„Няма еднолична власт, допитвам се до най-добрите специалисти“, заяви министър-председателят. Аз взимам решения на базата на експерти. Когато съм бил виновен – съм си давал оставката, и то неведнъж“, подчерта премиерът.

Пред това секретарят на Щаба доц. Димов обяви новите данни за денонощието – Новите заразени с К-19 у нас са 23, общо 1611 за страната, починали са трима. Още един лекар загуби битката със заразата – от Спешното отделение на Александровска болница.

Източник: Епицентър.БГ

Източник: Bultimes

Loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.