Борисов: Направихме чудо! Справихме се прекрасно в една много тежка пандемия

Изминаха 100 дни от създаването на Националния щаб за борба с коронавируса.

Ние се справихме прекрасно в една много тежка пандемия.

Това заяви премиерът Бойко Борисов на последния брифинг на Националния щаб за борба с коронавируса, съобщава Novini.bg

„Приключваме брифингите на Щаба. Националният Щаб не се разформирова и ще работи до 31 декември. Надяваме се да няма повторни вълни на вируса. Всеки ден в 8 часа на сайта на здравното министерство ще има актуална информация за пандемията“, заяви той.

„Целя само едно – да няма паника сред обществото. Още не сме приключили с вируса, искаме да успокоим обществото психически“, разкри повода за решението си Борисов.

Щабът трябва да гарантира презапасяването с облекла, тестове и лекарства за медиците и болниците.

Премиерът благодари на всички медици, на НОЩ и на дисциплинираните хора. „Дистанция и дезинфекцията са двете доказани правила срещу коронавируса. По-страхливите да носят маска, но миенето на ръцете остава. Доказано тежко заболяване е. Кое е сложно – да се пазим или да си мием ръцете“, попита премиерът.

„Когато има победа героите са много, ми написа вчера доц. Мангъров“, разкри Борисов.

„Имахме най-меките мерки в борбата с коронавируса. Избегнахме това, което се случи по света. Направихме чудо“, коментира министър-председателят.

Засега няма да се сваля 14-дневната картина за пристигащите от трети страни.

От 15 юни се надяваме да пуснем движението между България и Гърция. Мицотакис не иска по-рано, защото го е страх. Той ще ни посети на 24 юни, разкри Бойко Борисов.

„Всичко, което се харчи, се харчи по-най-прозрачния начин. Всяко едно министерство ще отчете“, завърши премиерът.

Източник: Bultimes

Loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.